26 Haziran 2012 Salı

Eski blogum - Neden kaçıyorum?

Sevdiğim bloglardan biri hakkında bi "anti-blog" açılmış, baskı altında kalan blogger kız da sonunda blogunun başlığını değiştirmişti... Sinirlendim, "nasıl olur, insanların lafı yüzünden nası geri adım atar!" diye büyük bi hayalkırıklığına uğramıştım.

Şimdi, öylesine dolaşıren fark ettim ki ben de o kadar emek verdiğim; okunan, hayran mailleri aldığım blogumu, kimliğimi tek bi yorum yüzünden bıraktım. Hem de öyle bi bıraktım ki sıfırlandım... Blogda ve twitter'da birden "0 takipçi - ilk takip eden siz olun" yazılarını görmek. Sudan çıkmış balık gibiyim aslında, yazıların altında yorum bile yok; ne deli geliyo bana bi bilseniz! (Son zamanlarda yorumlar gelmeye başladı, hakkınızı yemiyim Asi Yapıncak, Lalehan ve diğerlerinin.)

Birden çaylak bloggerlar gibi oldum, oysa 4 yıllık emeğim silindi gitti... Ne eski blogumda, ne diğer hesaplarımda bu blogum ve SirkUcubesi ismi hakkında tek bi şey yazmadım. Kaçıyorum çünkü. Eskisi gibi olsun istemiyorum... Ve şimdi, ben size adresini vermediğim sürece o harika blogu da -kel ölür badem gözlü olur ya hani.. ama yalan diğil, gerçekten âşıktım bloguma-, beni de bulamazsınız.

Değer miydi acaba diye düşünüyorum. Sıfırlanmaya değer miydi?

Eski blogumda günlük misali hayatımı anlatıyodum ve koca kıçlı dediğim kızdan, hâlâ ölürüm ona dediğim eski sevgiliye kadar herkes okuyodu. Ama onu (evet, evet; yine eski sevgili...) benim blogumda, insanların içinde rezil etmelerine izin veremezdim. Gerçi benim için de tam bi bozgundu blogumu kapatmama sebep olan  yorum, ama ben bozgunlara, vurgunlara biraz fazla alışkınım sanki?

Bu aralar, hazır kimliğim de bilinmiyoken ve öğrenilmesinin de pek bi yolu yokken; hafiften hafiften eski blogun temasına dönmeyi ve hem bu temayı hem de şimdiye kadarki yazılarımın benzeri yazıları beraber yürütmeyi, hatta (eğer yandaki resimleri fark ettiyseniz) etiketlerle daha farklı "bi şeyler" (adını koyamadım mı koyamam ben de...) yapmayı planlıyorum. Ama bu dediğim sonbahara kalıcak; çünkü bu ayın sonunda Ankara'dan interneti bulunmıyan -ah, evet. belki bu yıl 2 aylık bi internet paketi almak var gündemimizde- bi ortama gidicem ve eylüle kadar da dönmiyceğim için bahçede meyve toplamak, sacda börek/baklava vs pişirmek, reçel yapmak, araba sürmeyi ve dikiş dikmeyi öğrenmek gibi işler haricinde hiçbi şey yapmıycağım ve ailem hariç kimseyle de görüşmiyceğim için yazıcak bişeyler de olmıycak. Yine de internetim olursa size günlük formatından uzak bol bol yazılar yazıcam, merak etmeyin. Her ihtimali göz önüne aldığım için yine de yazısız kalmıycaksınız...

Ben hâlâ bi sürü okuyucusu olan o ilgili blogger rolündeyim, ne yapalım?

Ne dinliyorum: Kinda Outta Luck, Lana Del Rey
Bu kadının sesi bendeki darkwave âşığı kulaklara bile yeter.
.Ucube

6 yorum:

Adsız dedi ki...

kafanı dinle-yenilen ama sensiz de bırakma bizi tatlım..yeni keşfettim kaybolmanı istemiyorum şekerim:))

mm dedi ki...

Ohhaaaa! Ya sen bana o kadar benziyorsun ki.:)

Bende çok sevdiğim, yaklaşık 900 takipçisi olan blogumu kapatmak zorunda kaldım, ve yine bir yorum üzerine...

Şimdi bu blogumu açalı, 2 ay oldu, tekrardan yeniden başlamak çok zor oldu, hatta temalarımdan kim olduğumu direkt anlayan daha çok önce samimi olduğum blogger oldu, temayı yavaş yavaş benim tarzıma getirmek daha akıllıcaymış, ama ben böyle bir ayrıntıyı atladım.:)

Sirk Ucubesi dedi ki...

beni tanıyan olmadı allahtan... ben ama eski blogun üstüne 3.blogum bu; anca öyle kaçabildim.

Asicim merak etme, hiç yazısız bırakmaya niyetim yok sizi :)

pprivatelife dedi ki...

Selam, herkesin düşüncesi ve yorumu kendisine aittir. Bir başkasının yorumu için blog kapatılır mı? Bence hata etmişsiniz. Sizi sizden başka kimsenin üzmesine müsaade etmeyin. Elinize sağlık.

Şeker dedi ki...

Şu an yazıyo musun o bloguna ?

Sirk Ucubesi dedi ki...

hayır, kapattım o blogu. "bulunamıyo" gibisinden bi mesaj çıkıyo açtığınızda