20 Haziran 2012 Çarşamba

Yeni sevgiliye yeni saç gerek!

Lana'nın ördekçikleri
Dişçiden çıktım, uyuşturucu iğneden dudağım şişmiş; gülümsemeye çalışıyorum ama kasları hareket ettiremiyorum... Dikiz aynasına bakıyorum hareket ediyo da ben mi hissetmiyorum acaba diye, bi de ne göriyim; çakma bi Lana Del Rey sırıtıyo orda... Resimdeki dudakların aynısı, aynı yamukluk, aynı şişlik...

Ne derseniz diyin ben ince dudaklarımla mutlu, öyle Angelina Jolie misali balon dudakları itici bulan biriyim. Muhteşem bi erkek anlatın; dudakları kalın dediğiniz an "olmaz!"ı basarım. (Gerçi âşık olunca dudağın yokluğunu bile fark edemiycek kadar hayran ve heyecanlı oluyorum ben, o mesele ayrı.)

Eh, Lana Del Rey dudağı istemediğimden eminim ama bu aralar istediğim başka bi şeyle kafayı bozdum resmen. Nedir derseniz, daha önce de biraz anlatmıştım [OKU] , saçlarımı kazıtmak! Ama kazıtmaktan çok "aşırı asimetrik" bi kesim diyebiliceğim başka bi model kestirdim gözüme. Gerçi kazıtmaktan hâllice bi şey ama ben hafif uzamış erkek saçı kıvamında bırakıcam yan tarafı.

Bu fikri eski sevgilime (şu aralar yeniden dost olmaya çalışıyoruz; eski kankalığımızın üstünde kocama bi gölge yokmuş gibi), şu âşık olur gibi olduğum ama gerisi gelmiyen baterist çocuğa, babama, ve de dün -EVET!- bana "sevgilim" demeye başlamış olan bay Endorfin'e açtım. İçlerinde anormal tepki vermeyip "Güzel olucak" diyen tek insanın Endorfin olması içimdeki "ah sen hâlâ eskisine âşıksın..." diyen sızıyı biraz susturdu sanırım.

istediğim saç modeli; bende uzun taraf daha kısa, kısa taraf birazcık daha uzun olucak

Beni yargılamayan, kararlarımda arkamda olan erkeğe varım, buna kesinlikle evet. Biraz kendime gelsem iyi olucak. Saçımı değiştirmek de buna yardım edicek; bi yıl olmuş ben hâlâ o çocuk için kestirdiğim saçla dolaşıyorum. Sevmediğimden diğil ama değişikliğe ihtiyacım var işte, hayatımın bi noktasında takılı kalmaktan yoruldum artık.

Bi insanın "saçımı kazıtıcam" dediğinde bunu beğenicek bi sevgiliden başka neye ihtiyacı olabilir? Ona bin kez yalan söylemiş, dostluklarını -bakın aşkı geçtim yani- satıp gitmiş eski bi sevgiliye mi gerçekten? O çocuğu hâlâ sevdiğimi biliyorum, Endorfin de biliyo. Dürüstüm. Artık kaybetmekten korktuğum şeylerim yok ne de olsa.

Yine de hep metalci tiplerle takılmış biri olarak Endorfin'deki yeni yeni heveslenmeye başladığı Hippielik aşkının felsefesiyle nasıl tanışırım, nasıl barışırım o da zaman meselesi...
Bi hippie, bi gotik; dolaşırız artık öyle zıt renklerde. Yine de oturup Bob Dylan'ı birlikte, hem de bayıla bayıla, dinliyebiliceğim biri olmuş oldu; kötü mü?

Ne dinliyorum: Take Me Out, Franz Ferdinand 
.Ucube

4 yorum:

nermin dedi ki...

en iyisi eski asklara yolu göstermek yeni asklara yelken açmak sanırm:)bende bu aralar sacını bir tarazı kazınmış modellere bayılıyorum sende düşünüyorsan aynı resımdeki gibi kazıt derim çok hoş duruyor beklemeye gerek yok demi ama:)

Sirk Ucubesi dedi ki...

resimdekine çok benzer bi model var aklımda.. biraz saçımı uzatmam lazım, o yüzden bekliycem. yoksa acayip sabırsızlanmaya başladım aslında :)

nermin dedi ki...

bende size deminki msj yazdıktan sonra ayna karsısında deneme yaptım bile ve cok sıradısı ve hoş durdu hatta makasla ılk adımı hemen atsammı demeye başladım:)
sizin saçlar çok kısa değilse hazır sabırsızlıkta varsa bu güce ilk adım atsakmı acaba:)ne dersiniz:)

Sirk Ucubesi dedi ki...

ben hala sonbahara kadar bekleme taraftarıyım.. iyce uzasın. ben de denemeler yapıyorum; çok hoşuma gidiyo bu iş.. anlatamam, aşk yaşıyorum :D